Aktuellt

Vill du läsa mer om vad som är aktuellt just nu, titta här!

 

 

12 November 2019

I förra veckan medverkade kommittén på PROsIT regiondagar på Gysinge Folkhögskola. Tillsammans med Pensionärernas Riksorganisation PRO lyfte vi diskussionen om det demokratiska samtalet, desinformation, propaganda och näthat.


Carl Heath

 

Den 5 november 2019 besökte kommittén Halmstad kommun som en del i kommitténs utåtriktade arbete.


Elin Bergenlöv

 

4 November 2019

UR sände från flertalet av de seminarier där kommittén medverkade, ta del av samtliga via länkarna nedan.


Micaela Jonsson

 

I veckan bjöd Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip genom Prinsparets Stiftelse in till en frukosttillställning för att lansera rapporten #viberättar - ett angeläget bidrag i arbetet för ett godare samtal på internet och mot näthat.


Carl Heath

 

Under våren 2019 arrangerades en seminarieserie i riksdagen, i samarbete med Consid AB, om konsekvenserna av digitaliseringen.


Micaela Jonsson

 

Idag förde kommittéarbetet oss till Nyköping, där jag haft möjlighet att träffa politiker, tjänstemän, media och andra aktörer i ett samtal om demokratin i ett digitalt samhälle, och där frågor om desinformation, propaganda och näthat var på dagordningen.


Carl Heath

 

Under E-medborgarveckan bjöd Skellefteå kommun tillsammans med kommittén Det demokratiska samtalet in till ett samtal om demokrati, digitalisering och utmaningar.


Micaela Jonsson

 

Spel är idag en av de största kulturverksamheter i samhället. Spel och spelkultur är ett allt viktigare område att förstå som en del av medie- och informationskunnighet.


Micaela Jonsson

 

Boken 'Understanding Media and Information Literacy (MIL) in the Digital Age -  A Question of Democracy' presenterades den 24 september vid Unescos 'Global MIL Week Conference' i Göteborg.


Henrik Selin

 

Idag skriver vi i GP Debatt om vikten av att förstärka och försvara vår demokrati genom en stärkt medie- och informationskunnighet. Dessa frågor kommer i år att ha en framträdande roll på Bokmässan. Kanske ses vi där för att diskutera dessa frågor mer?


Carl Heath

1
2
3
Nästa