Aktuellt

Vill du läsa mer om vad som är aktuellt just nu, titta här!

 

 

25 November 2019

Den 19 november besökte kommittén Ludvika kommun och träffade stora delar av lokalsamhället.


Micaela Jonsson

 

Lärorika och givande dagar för kommittén som varit på besök i London och Oxford 

 

12 November 2019

I förra veckan medverkade kommittén på PROsIT regiondagar på Gysinge Folkhögskola. Tillsammans med Pensionärernas Riksorganisation PRO lyfte vi diskussionen om det demokratiska samtalet, desinformation, propaganda och näthat.


Carl Heath

 

Den 5 november 2019 besökte kommittén Halmstad kommun som en del i kommitténs utåtriktade arbete.


Elin Bergenlöv

 

4 November 2019

UR sände från flertalet av de seminarier där kommittén medverkade, ta del av samtliga via länkarna nedan.


Micaela Jonsson

 

I veckan bjöd Prinsessan Sofia och Prins Carl Philip genom Prinsparets Stiftelse in till en frukosttillställning för att lansera rapporten #viberättar - ett angeläget bidrag i arbetet för ett godare samtal på internet och mot näthat.


Carl Heath

 

Under våren 2019 arrangerades en seminarieserie i riksdagen, i samarbete med Consid AB, om konsekvenserna av digitaliseringen.


Micaela Jonsson

 

Idag förde kommittéarbetet oss till Nyköping, där jag haft möjlighet att träffa politiker, tjänstemän, media och andra aktörer i ett samtal om demokratin i ett digitalt samhälle, och där frågor om desinformation, propaganda och näthat var på dagordningen.


Carl Heath

 

Under E-medborgarveckan bjöd Skellefteå kommun tillsammans med kommittén Det demokratiska samtalet in till ett samtal om demokrati, digitalisering och utmaningar.


Micaela Jonsson

 

Spel är idag en av de största kulturverksamheter i samhället. Spel och spelkultur är ett allt viktigare område att förstå som en del av medie- och informationskunnighet.


Micaela Jonsson

1
2
3
4
Nästa