AKTUELLT
4 June 2019

Vi ses på Järvaveckan!


Erika Flodin

Det demokratiska samtalet och Demokrati 100 arrangerar två seminarium under Järvaveckan, välkommen till oss!

Hur värnar vi det demokratiska samtalet i en digital tid?

Onsdag 12 juni kl. 16-17, Seminarietält 1 på Järvafältet, Spånga IP

Ett öppet och inkluderande offentligt samtal är nödvändigt för en levande demokrati. Hur ser du på det demokratiska samtalet i dag och vad behövs för att fler ska kunna göra sina röster hörda? Ett seminarium som ger plats för olika röster och perspektiv på hur vi kan förbättra samtalsklimatet, särskilt på digitala plattformar. Kom och skicka med dina bästa förslag till våra utredare!

Medverkande: Carl Heath, särskild utredare, Emma Frans, forskare och demokratiambassadör, samt företrädare för Antirumours Sverige, Make Equal, Open Act och #jagärhär.

Moderator: Soledad Piñero Misa.

Ung i demokratin: ett forum för unga demokrater

Torsdag 13 juni kl. 16-17, Seminarietält 1 på Järvafältet, Spånga IP

Vår demokrati berör alla, men många tar den för given. Hur kan du som ung påverka? Hur mår Sveriges demokrati? Och vad vill du förändra? Tyck om demokratin. Vi lyssnar. Ett forum där du som ung får vända och vrida på demokratin och prata om vilka möjligheter och utmaningar du ser för demokratin i Sverige och för ungas deltagande.

Medverkande: Folkets Husby, Fryshuset, LSU – Sveriges ungdomsorganisationer, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, Skolidrottsförbundet, Somaliska ungdomsförbundet, Sverigefinska ungdomsförbundet, Teskedsorden, Västerort Kampsport, Fridays For Future m.fl.

Moderator: Soledad Piñero Misa.

Kontakt och mer info: Kommittén Det demokratiska samtalet, erika.flodin@regeringskansliet.se, 076–1295138. Kommittén Demokrati 100, Hemsida, malin.hansson@regeringskansliet.se, 076–2816244.


Utbildningsdag med civilsamhällesorganisationer Forskarseminarium 5 juni